Vijesti 122 za 14.06.2015. godine

Vijesti 122 za 14.06.2015. godine

162
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 14.06.2015. godine, u ulici Sarajevska, od strane više nepoznatih lica došlo je do međusobne tuče, te upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Do dolaska policijskih službenika nepoznata lica su se vozilima udaljila sa lica mjesta. Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva ZDK, te su poduzete aktivnosti na pronalaska počinilaca navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 13.06.2015. godine, u vremenu od 22,30 sati do 23,20 sati, u mjestu Čajno, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.Dž., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina zlatnog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 14.06.2015. godine, u ulici Hasana Kjafije Pruščaka, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije, vlasništvo K.M., iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina raznog alata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 13.06.2015. godine, u vremenu od 20,30 sati do 23,15 sati, u mjestu Kaloševići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo B.H., iz koje je tom prilikom otuđen novčanik u kojem se nalazila određena količina novca, lična dokumenta, te bankovna kartica. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Olovo

Dana 14.06.2015. godine, u 14,45 sati, u mjestu Karaula, na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, došlo je do zapaljenja putničkog motornog vozila marke „Renault Scenic“, registarskih oznaka E12-M-410, kojim je upravljao B.E. iz Tuzle, koji je iskočio iz vozila, te tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Na lice mjesta izašli su službenici uniformisane policije Policijske stanice Olovo, te vatrogasci koji su lokalizovali požar. Od strane istražitelja Policijske stanice Visoko i inspektora za protivpožarstvo MUP-a ZDK izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da je do požara došlo zbog kvara na elektroinstalaciji vozila.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA