Vijesti 122 za 14.07.2016. godine

Vijesti 122 za 14.07.2016. godine

219
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

Dana 13/14.07.2016. godine, u ulici Stara čaršija, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo T.A., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 14.07.2016. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršena je teška krađa u apoteku “Esculap”, vlasništvo D.S., iz koje je tom prilikom otuđena kasa sa novcem. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 13/14.07.2016. godine, u mjestu Kološići, iz pomoćnog objekta-štale, vlasništvo M.A., izvršena je krađa dva jagnjeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinioca istog.

Dana 14.07.2016. godine, u mjestu Muhašinovići, od strane nepoznatog maskiranog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe „Džango Benz”, od kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 14.07.2016. godine, na putu M-17, lokalitet petlja Žepče, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka NW-16219, kojim je upravljao E.H. iz Žepča. Tom prilikom, utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Vozilo je oduzeto, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA