Vijesti 122 za 14.07.2021. godine

Vijesti 122 za 14.07.2021. godine

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 13/14.07.2021. godine, u mjestu Hece, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa tefonskog kabla, u dužini od 300 metara, vlasništvo kompanije „BH Telecom“ d.d. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 14.07.2021. godine, u 08,05 sati, u mjestu Tičići, od strane nepoznatog lica otuđeno je devetnaest metalnih profila sa dalekovodnih stubova vlasništvo Javnog preduzeća „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 14.07.2021. godine, u 09,25 sati, u mjestu Bilješevo, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica D.A., rođenog 1992. godine, iz Novog Travnika, kao i pregledom putničkog motornog vozila marke “Škoda”, registarskih oznaka K35-J-157, kojim je navedeno lice upravljalo, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj a sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Zavidovići

Dana 13.07.2021. godine, u večernjim satima, u Ulici Nikole Tesle, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica K.A., kojom prilikom je otuđena određena količina zlatnog nakita i pištolj marke „Zastava“, kalibra 9 mm. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 14.07.2021. godine, oko 13,00 sati, u mjestu Lijevča, postupajući po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila marke “Ford Focus”, registarskih oznaka A80-K-760, koje koristi lice D.S., rođeno 1984. godine, iz Zavidovića. Prilikom pretresa, policijski službenici su pronašli 30,70 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu digitalnu vagu za precizna mjerenja. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Žepče

Dana 14.07.2021. godine, u 00,50 sati, u mjestu Bistrica, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, na način da su metalnom šipkom nanesena oštećenja na putničkom motornom vozilu “Golf”, registarskih oznaka K76-M-367, vlasništvo lica M.A., iz Zavidovića .Od strane policijskih službenika poduzete su mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

 

 SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA