Vijesti 122 za 14.08.2016. godine

Vijesti 122 za 14.08.2016. godine

200
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave IV u Tešnju i Policijske uprave Žepče.

Usora

Dana 14.08.2016. godine, Policijskoj stanici Usora je prijavljeno da je u mjestu Žabljak, izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo P.D., kojom prilikom je izvršena premetačina stvari, dok zbog odsustva vlasnika nije poznato šta je iz kuće otuđeno. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Žepče

U toku noći 13/14.08.2016. godine, u mjestu Donje Ravne, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf“, registarskih oznaka. VI-184-CF, vlasništvo J.I. iz Vinkovaca, Republika Hrvatska. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 14.08.2016. godine, u mjestu Kućice, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Renault”, registarskih oznaka A73-O-159, kojim je upravljao H.R. iz Tuzle. Tom prilikom, saputnici H.E. i D.N., oba iz Tuzle, zadobili su teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA