Vijesti 122 za 14.09.2015. godine

Vijesti 122 za 14.09.2015. godine

194
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (3) i Policijske uprave II u Visokom (2).

Zenica

U periodu od 10.09. do 14.09.2015. godine, u mjestu Perin Han, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat, vlasništvo M.V., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 14.09.2015. godine, u ulici Hadžije Mazića, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu Š.E., kojom prilikom su u blizini kuće pronađene zasađene dvije stabljike koje asociraju na opojnu drogu. Tokom pretresa, lišena je slobode ženska osoba inicijala H.A., koja se sumnjiči da je izvršila sporni zasad, te je nad istom zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 14.09.2015. godine, u mjestu Srhinje, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo N.S., iz koje tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA