Vijesti 122 za 14.10.2015.godine

Vijesti 122 za 14.10.2015.godine

185
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

Dana 14.10.2015. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, od strane lica D.A. iz Zenice, izvršen je fizički napad na M.A. iz Zenice, koji je tom zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 13/14.10.2015. godine, u ulici Bilimišće, izvršena je teška krađa u magacin Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, kojom prilikom je otuđen jedan kompresor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

Dana 14.10.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, u sportskoj kladionici „Premijer“, od strane lica J.I. izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbijanjem stakla na pultu, kojom prilikom je radnica navedene kladionice zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, dok je J.I. lišen slobode i priveden u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Vareš

Dana 14.10.2015. godine, u mjestu Kokoščići, od strane lica Z.M. došlo je do upotrebe vatrenog oružja-puške prema licu Z.Z. Tom prilikom, Z.Z. je zadobio povrede neutvrđenog stepena, te je prevezen na dalji medicinski tretman u KUM Sarajevo. Istražitelji Policijske stanice Vareš su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, dok je lice Z.M. lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA