Vijesti 122 za 14.12.2021.god.

Vijesti 122 za 14.12.2021.god.

13
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

Dana 14.12.2021. godine, u 11,50 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Visoko da je u mjestu Dobrinje, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na način da je na ugostiteljskom objektu “Dolina mira” razbijeno mjerilo potrošnje električne energije, kao i prozorsko staklo. U 13,30 sati, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo istražitelji Policijske stanice Visoko su lišili slobode lice P.A., rođeno 1995. godine, iz Visokog. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj.

Kakanj

Dana 14.12.2021. godine, u 21,45 sati, u ulici Alije Izetbegovića, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “Passat”, registarskih oznaka E17-J-286, kojim je upravljalo lice S.Dž., rođeno 1996. godine, iz Kaknja, dok se u vozilu nalazilo i lice B.S., rođeno 1981. godine, iz Kaknja. Prilikom pregleda lica i vozila, lice B.S. je policijskim službenicima predalo sadržaj praškaste materije, težine 6,94 grama, koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice B.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

Dana 14.12.2021. godine, u 17,30 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Zavidovići da je u Ulici Gazi Husrev-bega, u Trgovačkoj radnji “Izbor”, vlasništvo lica D.N., iz Zavidovića, od strane maskiranog lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno razbojništvo nad uposlenicom A.E., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA