Vijesti 122 za 15.01.2019. godine

Vijesti 122 za 15.01.2019. godine

29
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.01.2019. godine, u 12,20 sati, u mjestu Gornji Čajdraš, izvršena je teška krađa u pokušaju u kuću vlasništvo lica D.F., iz Zenice. Intervencijom policijskih službenika u neposrednoj blizini kuće pronađeno je lice D.B., iz Zenice, koje je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 15.01.2019. godine, u 15,30 sati, u ulici Jevrejska, izvršenim pregledom lica Lj.T.R., državaljanina Kraljevine Švedske, policijski službenici su pronašli vatreno oružje- pištolj marke “Beretta”, za koje lice nije posjedovalo odobrenje nadležnog organa. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

U toku noći 14/15.01.2019. godine, u ulici Viteška, izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “Voćkoprom” d.o.o. Maglaj, kojom prilikom je otuđena centralna jedinica računara, te odeđena količina drugih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA