VIJESTI 122 ZA 15.03.2022. GODINE

VIJESTI 122 ZA 15.03.2022. GODINE

12
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.03.2022. godine, u 22,25 sati, u ulici Zmaja od Bosne, policijski službenici Policijske stanice Centar su izvršili legitimisanje i pregled lica S.A., rođenog 1996. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,85 grama, i jedan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 0,40 grama. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 15.03.2022. godine, u 15,30 sati, u ulici Mule Hodžića, policijski službenici Policijske stanice Visoko su izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila markeAudi“, registarskih oznaka J64-K-420, kojim je upravljalo lice P.M., iz Visokog, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice P.D., iz Visokog, koje je tom prilikom policijskim službenicima predalo sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 1,45 grama. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

U vremenskom periodu od 01.01. do 15.03.2022. godine, u mjestu Nedići, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa, kojom prilikom su sa postrojenja za obradu kamena vlasništvo firme “Asfaltgradnjad.o.o. Visoko, otuđeni metalni valjci. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Tešanj

Dana 15.03.2022. godine, u 19,40 sati, u mjestu Ljetinić, od strane lica Š.D., rođenog 1977. godine, iz Doboj Juga, izvršen je fizički napad na lice Č.E., rođeno 1979. godine, iz Tešnja, koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Lice Š.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

 
SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA