Vijesti 122 za 15.04.2020. godine

Vijesti 122 za 15.04.2020. godine

19
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šezdeset jednom slučaju, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.04.2020. godine, u 03,30 sati, u stanu u ulici Mejdandžik, izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad licem U.E., iz Zenice, od strane lica U.E. i G.A., oba lica iz Zenice, te još dva nepoznata lica, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca i mobilni telefom marke “Samsung”. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 15.04.2020. godine, u 11,45 sati, u mjestu Šerići, od strane lica G..Đ. izvršeno je krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata vlasništvo navedenog lica, koji su vršili službenici Sektora kriminalističke policije postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 15.04.2020. godine, u 09,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratio lice B.E., iz Kaknja, uposlenik JU “Dom zdravlja” Kakanj i tom prilikom prijavilo nasilničko ponašanje od strane lica Š.N., rođenog 1977. godine, iz Kaknja. Nad licem Š.N. je u prostorijama Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 15.04.2020. godine, u 12,40 sati, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Peugeot”, registarskih oznaka A98-E-989, kojim je upravljalo lice M.I., rođeno 1949. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA