Vijesti 122 za 15.06.2015. godine

Vijesti 122 za 15.06.2015. godine

209
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u 10 slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Policijski službenici su protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (4).

Visoko

Dana 15.06.2015. godine, u zanatskom centru „Sebilj“, policijski službenici Policijske stanice Visoko su izvršili legitimisanje i pregled lica M.S. i L.K., oba iz Visokog, kojom prilikom su kod M.S. pronašli vatreno oružje-pištolj, marke „CZ“, cal. 7,65 mm, sa jednim okvirom i sedam metaka. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Kakanj

Dana 15.06.2015. godine, u ulici Selima ef. Merdanovića, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su zatekli lica B.N. i V.A., oba iz Kaknja, kako nose šinu dužine 6 metara, za koju je utvrđeno da je otuđena sa skladišta benzinske pumpe „Kakanj Petrol“. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 15.06.2015. godine, Policijskoj stanici Kakanj je prijavljeno da je dana 12.06.2015. godine, u mjestu Doboj, od strane nepoznatog lica otuđen mobitel marke „LG“, vlasništvo T.E. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 15.06.2015. godine, u mjestu Olovske Luke, u kladionici „Premijer“, od strane lica K.A. iz Olova izvršeno je razbijanje jednog televizora. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

U toku noći 14/15.06.2015. godine, u ulici Omladinska, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje dva pneumatika na putničkom motornom vozilu marke „Škoda“, registarskih oznaka 079-E-587, vlasništvo mikrokreditne organizacije „Mi-Bospo“Tuzla. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Kakanj

Dana 15.06.2015. godine, na autoputu A-1, u mjestu Bilješevo, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Polo“, registarskih oznaka 045-A-336, kojim je upravljao M.M. iz Sarajeva. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio lake tjelesne povrede, dok je suvozač M.E. iz Sarajeva zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA