Vijesti 122 za 15.08.2021. godine

Vijesti 122 za 15.08.2021. godine

27
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedamnaest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.08.2021. godine, u 17,45 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, na sportskim terenima, od strane maloljetnih lica Z.H. i Š.H., oba lica iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice V.A., rođeno 1996. godine, iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 15.08.2021. godine, u 12,00 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Nemila se obratilo lice P.A., iz Nemile, koje je tom prilikom prijavilo da je dana 14.08.2021. godine, na poligonu Osnovne škole “Ćamil Sijarić”, od strane nepoznatog lica izvršena krađa mobilnog telefona vlasništvo P.A. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 15.08.2021. godine, u 18,30 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice E.Š., iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo da je u proteklih sedam dana izvršena teška krađa u vikend kuću vlasništvo istog, koja se nalazi u mjestu Čaglići, te da su tom prilikom iz unutrašnjosti iste otuđene dvije motorne pile. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Tešanj

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA