Vijesti 122 za 15.09.2015. godine

Vijesti 122 za 15.09.2015. godine

218
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 15.09.2015. godine, u ulici Sarajevska, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres stana koji koristi Š.V., kojom prilikom je pronađena određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo, navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 15.09.2015. godine, u ulici Crkvice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije benzinske pumpe „Petrol“, iz kojih je otuđena neutvrđena količina raznih cigareta. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Tešanj

U toku noći 14/15.09.2015. godine, u mjestu Potočani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.H., iz koje je tom prilikom otuđena veš mašina, te protočni bojler. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 15.09.2015. godine, u mjestu Tatarbudžak, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije benzinske pumpe „Energopetrol“, iz kojih je otuđena neutvrđena količina raznih cigareta. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 14.09.2015. godine, u 22,15 sati, na kružnom toku ulica Školska i Branilaca Bosne, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Citroen“, registarskih oznaka E57-M-813, kojim je upravljao S.M. iz Zenice, i biciklista O.J. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave I.

Na području ZDK-a dogodile su se još 24 saobraćajne nezgode, kojom prilikom je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA