Vijesti 122 za 15.09.2019. godine

Vijesti 122 za 15.09.2019. godine

16
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 14/15.09.2019. godine, u mjestu Obrenovci, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica K.S., iz Zenice, kojom prilikom su otuđeni agregat, vodena pumpa i električni alat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 14/15.09.2019. godine, u ulici Ilirski Put, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u vikend kuću vlasništvo lica P.I., iz Zenice, kojom prilikom je otuđen električni kabl, elekrična kosilica, te određena količina alata. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 15.09.2019. godine, oko 20,00 sati, u ulici Kamberovića čikma, na parking prostoru TC “Džananović” izvršeno je krivično djelo krađe u teretno motorno vozilo marke “Ford Transit”, registarskih oznaka BG-842-ČK, vlasništvo lica M.M., državljanin Republike Srbije, kojom prilikom je otuđen sportski ranac sa ličnim stvarima, laptop, te novčanik sa novcem, bankovnim karticama i ličnim dokumentima oštećenog. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene krađe.

Zavidovići

Dana 15.09.2019. godine, u 03,50 sati, u ulici Stjepana Radića, od strane lice K.E., rođenog 1976. godine, iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju u ugostiteljski „Retro Pub“, vlasništvo lica H.B., iz Zavidovića. Intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Zavidovići lice K.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

U toku noći 14/15.09.2019. godine, u ulici Aleja Ljiljana, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem zadnjeg stakla na putničkom motornom vozilu marke “Golf 5“, registraskih oznaka A76-K-201, vlasništvo lica A.F., iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA