Vijesti 122 za 15.09.2021. godine

Vijesti 122 za 15.09.2021. godine

6
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.09.2021. godine, u 20,45 sati, u ulici Željeznička, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled maloljetnog lica K.E., iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 42,05 grama i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela nastavljaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 13.09. do 15.09.2021. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prostorije Karate kluba “Čelik“ Zenica i MMA kluba „Patriot”, iz kojih su tom prilikom otuđena četiri konvektora za grijanje, šipka sa tegovima, električna grijalica i električni kabal dužine 20 metara. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 15.09.2021. godine, u 08,50 sati, u Ulici 311. lahke brigade, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka T89-K-469, kojim je upravljalo lice Đ.A., rođeno 1978. godine, iz Kaknja. Prilikom kontrole i pregleda lica i vozila, navedeno lice je odbacilo dva upakovana sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te je kod istog, pregledom odjeće, pronađen sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, dok je lice Đ.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 15.09.2021. godine, u 14,05 sati, u ulici Sarajevska, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novčanika vlasništvo lica D.A., u kojem se nalazio određen iznos novca. Daljnji rad na rasvjetljavanju prijavljene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA