Vijesti 122 za 15.10.2015. godine

Vijesti 122 za 15.10.2015. godine

246
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave II u Visokom (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (3).

Kakanj

Dana 15.10.2015. godine, u mjestu Varda, od strane jednog lica sa fantomkom na glavi i uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom prodavnice „Duo“, kojom prilikom je iz prodavnice otuđena određena količina novca. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Tešanj

Dana 15.10.2015. godine, Policijskoj stanici Tešanj je prijavljeno da je od strane lica S.I. izvršeno krivično djelo utaja putničkog motornog vozila marke „Chrysler“, registarskih oznaka O36-E-430. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 15.10.2015. godine, u mjestu Kraševo, na štandu poljoprivrednih proizvoda, od strane nepoznate osobe izvršeno je krivično djelo stavljanjem u opticaj novčanice koja svojim izgledom asocira na falsifikat. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda. U jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Zenici, jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede, dok u ostalim nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA