Vijesti 122 za 15.10.2020. godine

Vijesti 122 za 15.10.2020. godine

4
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 15.10.2020. godine, u 17,00 sati, u ulici Bratstva i jedinstva, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica lica O.E., rođenog 1980. godine, iz Kaknja, policijski službenici su pronašli jedan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 14/15.10.2020. godine, u mjestu Kamenica, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa dijelova sa traktora vlasništvo firme „Inopluss“ d.o.o. Kakanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U toku noći 14/15.10.2020. godine, u mjestu Kamenica, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa dijelova sa dva traktora vlasništvo JP „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

U vremenu od 11.10. do 15.10.2020. godine, u mjestu Novi Šeher, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Povreda mira pokojnika”, kojom prilikom je otuđeno mesingano obilježje sa groba roditelja lica K.J., iz Žepča, koje je i prijavilo izvršenje krivičnog djela. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA