Vijesti 122 za 15.11.2015.godine

Vijesti 122 za 15.11.2015.godine

168
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici.

Zenica

Dana 15.11.2015. godine, u 03,45 sati, u mjestu Čajdraš, lice S.M. iz Viteza oštetilo je dva putnička motorna vozila: „Ford Mondeo“, registarskih oznaka M34-T-811, i „VW-Pasat“, registarskih oznaka A69-M-166, vlasništvo S.E. iz Viteza. Od strane policijskih službenika navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 15.11.2015. godine, u 07,25 sati, u Kantonalnu Zenica obratio se V.E. iz Zenice i prijavio da je u ulici Prve zeničke brigade u Zenici, oko 05,40 sati, od strane dva nepoznata lica uboden oštrim predmetom, te na taj način zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na provjeri navoda iz prijave i dokumentovanju navedenog događaja.

Dana 15.11.2015. godine, u 13,00 sati, u ulici Prve zeničke brigade, u sportskoj kladionici „BH-Play“, od strane dva nepoznata lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, od koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Žepče

Dana 15.11.2015. godine, na regionalnom putu Žepče – Zavidovići, u mjestu Orahovica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka T04-O-486, kojim je upravljao D.I. iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo marke „Daewoo“, registarskih oznaka LJIZ-996, kojim je upravljao H.N. iz Zavidovića. Tom prilikom, saputnik iz vozila „Daewoo“, malodobni H.A. iz Zavidovića, zadobio je povrede neutvrđenog stepena, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA