Vijesti 122 za 15.12.2021.god.

Vijesti 122 za 15.12.2021.god.

9
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.12.2021. godine, u 20,30 sati, u mjestu Lašva, od strane dva nepoznata, maskirana lica je izvršeno razbojništvo nad radnikom Benzinske pumpe “Hifa Petrol”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca i mobilni telefon. Nakon izvršenja krivičnog djela lica su se udaljila u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Doboj Jug

Dana 14.12.2021. godine, u 21,33 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Doboj Jug se obratila radnica Sportske kladionice “Mozzart BH Play”, koja se nalazi u ulici Trg 21. mart, te tom prilikom prijavila da je u navedenoj kladionici, oko 21,30 sati, od strane nepoznatog lica otuđen određen iznos novca. Na mjestu izvršenja krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA