Vijesti 122 za 16.03.2019. godine

Vijesti 122 za 16.03.2019. godine

19
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona, registrovano je sedam krivičnih djela.

Maglaj

Dana 15.03.2019. godine u 23,25 satu na lokalnom putu u mjestu Jelovac, prilikom kontrole, u pmv marke “Golf” reg.oznaka J86-A-895, kojim je upravljao O.S. iz Maglaja, pronađena je određena količina biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode te je nakon izvršene kriminalističke obrade, pušteno dana 16.03.2019. godine u 01,20 sati. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona, registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda, u dvije saobraćajne nezode, dva lica su zadobila neutvrđen stepen povreda i jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Zenica

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Visoko

Dana 15.03.2019. godine u 06,50 sati obavještena je PS Visoko da je u mjestu Poklečići, došlo do požara na vikend kući vl. firme “Alwantiya”-Visoko. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, nastupila je materijalna šteta. Požar lokalizovan od strane službenika vatrogasne jedinice Visoko. Izvršen uviđaj od strane inspektora za zaštitu od požara i eksplozija MUP-a Ze-Do Kantona i istražitelja PS Visoko. Upoznat tužilac.

Na području Ze-Do kantona nije bilo eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA