Vijesti 122 za 16.05.2018. godine

Vijesti 122 za 16.05.2018. godine

35
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 16.05.2018. godine, u 03,15 sati, u ulici Sejmenska, od strane lica S.H., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pokušaju u podrumske prostorije. Brzom intervencijom policije navedeno lice je locirano i lišeno slobode. Nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 16.05.2018. godine, u 15,00 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, izvršenim pregledom lica D.E., iz Zenice, policijski službenici su pronašli dvadeset upakovanih sadržaja biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama.

Dana 16.05.2018. godine, u 20,20 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, izvršenim pregledom lica Š.A., iz Zenice, policijski službenici su pronašli bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 16.05.2018. godine, u 12,00 sati, u ulici Šehida, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled maloljetnog lica M.M., iz Kaknja, kojom prilikom su kod istog pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je zadržano do dolaska uviđajne ekipe, koja je i izvršila uviđaj. Pronađena sporna materija je oduzeta a izvršenim vaganjem utvrdjena je težina od 5,05 grama. Daljnji rad na dokumentovanju potrebnih činjenica poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 16.05.2018. godine, u 11,00 sati, u mjestu Dolac, od strane lica P.A., iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je isto razbijalo stakla na prozorima kuće vlasništvo lica I.Lj., iz Zavidovića. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, jedno lice je zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA