Vijesti 122 za 16.06.2015.godine

Vijesti 122 za 16.06.2015.godine

227
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 12 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (7), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U toku noći 15/16.06.2015. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo F.A., iz kojeg su otuđeni televizor i laptop. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 15/16.06.2015. godine, u ulici Ilirski put, iz dvorišta kuće u vlasništvu B.Đ., otuđen je motor sa motokultivatora. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U vremenskom periodu od 14.06. do 16.06.2015. godine, u mjestu Podtušnjići, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.Z., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 16.06.2015. godine, u mjestu Donje Topuzovo Polje, po naredbi Općinskog suda u Visokom, od strane policijskih službenika izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi H.E., kojom prilikom je pronađeno: jedna puška – ruski dobošar, jedna puška M-48 sa okvirom i 9 komada metaka kalibra 7,62 mm, te jedna digitalna vaga za precizno mjerenje. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 16.06.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A14-T-523, kojim je upravljao F.H., pronađena je jedna alu-folija sa suhom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. F.H. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA