Vijesti 122 za 16.07.2020. godine

Vijesti 122 za 16.07.2020. godine

41
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 16.07.2020. godine, u 13,45 sati, u ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica D.E., rođenog 1995. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj praškaste materije i jedan sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i određen broj tableta za koje se sumnja da sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, pet lica je zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA