Vijesti 122 za 16.07.2021. godine

Vijesti 122 za 16.07.2021. godine

8
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR           

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva tom prilikom jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede..

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Na području ZE-DO Kantona prijavljeno je izvršenje tri krivična djela.

Maglaj

Dana 16.07.2021. godine,  oko 09,10 sati u službene prostorije obratila se  poslovođa TC “Bingo” PJ Maglaj, ulica Viteška i prijavila da je pregledom video zapisa dana 16.07.2021.godine, koji postoji u navedenom objektu,zapazila NN muško lice,koje je dana 09.07.2021.godine oko 15,58 sati, bilo u objektu TC “Bingo” nakon uzete: 1- boce viskija i neodređene količine čokolade “Milke” izašlo iz trgovine, bez plaćanja računa. Pregledom video nadzora prijaviteljica je izjavila da je lice imalo masku preko usta i nosa, smb boje, da je starosti oko 50-60 godina i da je na sebi imalo crnu maicu,crni šorc i crni kačket na glavi. Po prijavi postupila patrola policije PS Maglaj, koja je obezbijedila lice mjesta.Upoznat dežurni tužilac koji je ovlastio službenike PS Maglaj da izvrše uviđaj.

             

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica zadobila teže tjelesne povrede a tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Nemila           

Dana 16.7.2021.godine oko 23,00 sati u Nemili usljed većih padavina kiše i porasta vodostaja rijeke Bosne došlo je do izlijevanja vode ispod podvožnjaka prema Orahovici usljed čega je došlo do nemogučnosti odvijanja saobraćaja za teretna motorna vozila dok se saobraćaj pmv odvijao nesmetano uzdignutim dijelom jedne saobraćajne trake.Obaviješteni svi po liniji rada a lice mjesta obilježeno policijskom trakom kako nebi došlo do ugrožavanja učesnika u saobraćaju.

Žepče

Dana 16.07.2021.godine u 19,40 sati zbog obilnih kišnih padavina došlo je do nakupljanja veće količine vode na regionalnoj cesti R465 Žepče-Zavidović na djelu kod podvožnjaka u Žepču. Obavješten dežurni iz Doboj puteva koji su u 21,12 sati postavili potrebnu signalizaciju. 

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

           

POŽARI I EKSPLOZIJE
Nemila

Dana 15.07.2021.godine oko 23,25 sati od strane NN osobe prijvljeno putem telefona da je u mjestu Varošište,Grad Zenica u blizini puta od strane NN lica izvršena paljevina plasta sijena vlasništvo Š.E iz Varošišta.Od strane PVB Zenica požar lokalizovan u 00,20 sati a plast sijena je izgorio u potpunosti.Narednog dana u jutarnjim satima se vlasnik izjasnio da je paljevinom  pričinjena materijalna šteta oko 150 KM.O događaju je upoznat dežurni tužilac, OKP PU I.Patrola policije fotografisala lice mjesta i sačinila službenu zabilješku.

Na području ZE-DO kantona nije bilo  eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA