Vijesti 122 za 16.08.2016. godine

Vijesti 122 za 16.08.2016. godine

199
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici, Policijske uprave V u Olovu i Policijske uprave Žepče.

Zenica

Dana 16.08.2016. godine, u ulici Patriotske lige, sa pulta na pijaci, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa odjevnih predmeta, vlasništvo H.H. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Vareš

Dana 16.08.2016. godine, u mjestu Pajtov Han, od strane policijske patrole zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „VW Golf”, registarskih oznaka J24-J-582, kojim je upravljao A.I. iz Vareša. Prilikom kontrole, navedeni vozač je vrijeđao, a potom fizički napao policijske službenike, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede. Lice A.I. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije, dok je na licu mjesta od strane istražitelja Policijske stanice Vareš izvršen uviđaj.

Žepče

U toku noći 15/16.08.2016. godine, u mjestu Begov Han, izvršena je krađa elektromotora sa mješalice za beton, vlasništvo S.E. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA