Vijesti 122 za 16.09.2015. godine

Vijesti 122 za 16.09.2015. godine

183
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 14 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (10), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Zenica

Dana 16.09.2015. godine, u ulici Goraždanska, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW Golf“, registarskih oznaka 853-E-603, kojim je upravljao B.K. iz Zenice. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju za navedeno vozilo. Vozilo je oduzeto, te su od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 16.09.2015. godine, u mjestu Šagovići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „VW Kombi”, registarskih oznaka M06-J-041, kojim je upravljao M.B. iz Žepča. Prilikom kontrole utvrđeno je da navedene registarske oznake pripadaju drugom vozilu. Vozilo je oduzeto, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 16.09.2015. godine, u 23,20 sati, Policijskoj stanici Kakanj je prijavljena provalna krađa u prodavnicu „Astra“, koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju. Na lice mjesta su upućeni službenici uniformisane policije, koji su u blizini navedene radnje zatekli lica: V.A., M.Dž. i V.E., sva iz Kaknja, za koja je postojala sumnja da su izvršioci navedenog krivičnog djela. Navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 15/16.09.2015. godine, u ulici Roncadele, izvršena je teška krađa u prostorije udruženja građana „Ambasada lokalne demokratije“, iz kojih je otuđen laptop, te centralna kompjuterska jedinica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 16.09.2015. godine, u mjestu Novi Šeher, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali traktor marke „Ursuz“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao P.K. iz Maglaja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi 5 m2 ogrjevnog drveta, bez odgovarajuće dokumentacije. Drvna masa je oduzeta, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 16.09.2015. godine, u ulici Aleja ljiljana, dogodila se saobraćajna nezgoda padom sa mopeda marke „Tomos“, registarskih oznaka Tešanj-796, kojim je upravljao H.F. iz Maglaja. Tom prilikom, isti je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA