Vijesti 122 za 17.02.2021. godine

Vijesti 122 za 17.02.2021. godine

7
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 17.02.2021. godine, u 20,30 sati, u mjestu Hece, prilikom legitimisanja i pregleda lica H.A., rođenog 1999. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Centar su pronašli sadržaj praškaste materije težine 1,50 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 17.02.2021. godine, u 18,20 sati, u mjestu Putovići, prilikom legitimisanja i pregleda lica S.A., rođenog 1999. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su pronašli sadržaj biljne materije težine 2,00 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 17.02.2021. godine, u 14,35 sati, u mjestu Podbjelavići, od strane policijskih službenika Policijske stanice Kakanj zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka M28-E-515, kojim je upravljalo lice I.A., rođeno 1990. godine, iz Kaknja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da navedeno lice vrši prevoz uglja bez potrebne dokumentacije. Sporno vozilo je dopraćeno do pogona „Separacija”, Rudnika mrkog uglja „Kakanj”, gdje je izvršenim vaganjem utvrđeno da se radi o količini od 3520 kg uglja, koji je oduzet i predat rudniku. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

Dana 17.02.2021. godine, u vremenskom periodu od 17,00 do 21,00 sati, u ulici Podubravlje, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica A.A., kojom prilikom je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita, te jedan gasni pištolj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Doboj Jug

Dana 16.02.2021. godine, u 21,45 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Doboj Jug se obratila Š.M., iz Doboj Juga i tom prilikom prijavila da se ispred sportske kladionice “Sport Plus”, koja se nalazi u mjestu Mravići, nalazi lice Š.F., iz Doboj Juga, koje prijeti da će na prostorije sportske kladionice baciti ručnu bombu. Izvršenim pregledom lokaliteta i objekta, policijski službenici su pronašli ručnu bombu, nakon čega su lišili slobode lice Š.F. i isto zadržali u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

 

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA