Vijesti 122 za 17.03.2019. godine

Vijesti 122 za 17.03.2019. godine

27
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 16/17.03.2019. godine, u ulici Blatuša, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica B.A., iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđen zlatni nakit, posuđe, parfemi i odjeća. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 16/17.03.2019. godine, u mjestu Lovnica, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom su na putničkom motornom vozilu marke “Peugeot”, registarskih oznaka E53-O-465, vlasništvo lica H.M., isječeni pneumatici. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 17.03.2019. godine, u 01,45 sati, u ulici Srebreničkih žrtava rata, od strane policijskih službenika je zaustavljeno i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Ford“, registarskih oznaka A74-O-714. Izvršenim pregledom lica i vozila, policijski službenici su kod suvozača, lica S.A., iz Maglaja, pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok je lice S.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Tešanj

Dana 17.03.2019. godine, u 06,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice M.H., iz Tešnja, te tom prilikom prijavilo da su u mjestu Kaloševići, iz kuće vlasništvo istog, otuđena dva novčanika u kojim se nalazio novac, lični dokumenti i bankovne kartice prijavitelja. Daljnji rad na dokumentovanju izvršene krađe nastavljaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA