Vijesti 122 za 17.03.2020. godine

Vijesti 122 za 17.03.2020. godine

15
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 17.03.2020. godine, u 14,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratilo lice Š.S., iz Visokog i tom prilikom prijavilo da je od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u vikend kuću vlasništvo istog, koja se nalazi u mjestu Gornja Zimča, kada je otuđen jedan usisivač i neutvrđena količina prehrambenih prozvoda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 17.03.2020. godine, u 07,50 sati, u službene prostorije Policijske stanice Maglaj je pristupio uposlenik JP „ŠPD-ZDK” d.o.o. Zavidovići, Poslovna jedinica Maglaj, te prijavio da je sa lagera navedenog preduzeća, u mjestu Gornja Bočinja, od strane nepoznatog lica izvršena krađa neutvrđene količine drvne mase. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj a dio otuđene drvne mase je pronađen u blizini zaseoka Petrušići.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 17.03.2020. godine, u 20,00 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Vranduk, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka J23-K-302, kojim je upravljala N.A., iz Tuzle i teretno motorno vozilo marke “Man”, registarskih oznaka E61-O-706, kojim je upravljao K.J., iz Laktaša. U ovoj nezgodi N.A. je zadobila teške tjelesne povrede, dok je vozač K.J. zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA