Vijesti 122 za 17.05.2015. godine

Vijesti 122 za 17.05.2015. godine

176
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 17.05.2015. godine, u 00,10 sati, u ulici Alija Izetbegović, ispred ugostiteljskog objekta, od strane lica M.E. izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja, kojom prilikom je navedeno lice iz automatske puške ispucalo 19 metaka u zrak. Od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Visoko M.E. je lišen slobode i sproveden u službene prostorije, te je od istog oduzeta automatska puška. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Vareš

U toku noći 16/17.05.2015. godine, u ulici Majdanska, izvršeno je krivično djelo teške krađe u TR “Dijana”, vlasništvo D.R. iz Vareša, iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen novac u iznosu od 50,00 KM, neutvrđena količina cigareta, kafe, kozmetičkih i konditorskih proizvoda. Na mjestu izvršenja teške krađe je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

Dana 17.05.2015. godine, u 20,15 sati, u mjestu Pogar, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “Hyundai”, registarskih oznaka E03-T-529, kojim je upravljalo lice J.A. iz Vareša. U kontrolisanom vozilu se na mjestu suvozača nalazilo lice J.E. iz Kaknja, kod kojeg je prilikom kontrole i pregleda pronađena kombinirana lovačka puška i 32 metka, za koju lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Takođe je pronađen nož i jedna kapa tzv. fantomka. Pronađeni predmeti su oduzeti a lice J.E. je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije, gdje je i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je deset lica zadobilo lakše tjelesne ozljede. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA