Vijesti 122 za 17.05.2018. godine

Vijesti 122 za 17.05.2018. godine

33
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 17.05.2018. godine, u 19,50 sati, u ulici Željeznička, izvršenim pregledom policijski službenici su kod lica K.D., iz Zenice, pronašli pet upakovanih sadržaja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 17.05.2018. godine, u jutarnjim satima, u ulici Crkvice, po naredbi Kantonalnog suda u Zenici, od strane policijskih službenika izvršen je pretres stana koje koristi lice Z.D., kojom prilikom je pronađena jedna ručna bomba, pištolj i devetnaest zasada biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju. Pronađeni predmeti su oduzeti a lice Z.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U toku noći 16/17.05.2018. godine, u mjestu Ribnica, izvršeno je krivično djelo teške krađe u vikend kuću vlasništvo lica B.M., iz koje je tom prilikom otuđeno jedno biciklo, te električna bušilica i brusilica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

Dana 17.05.2018. godine, u prijepodnevnim satima, u mjestu Adže, od strane policijskih službenika, po naredbi Općinskog suda u Žepču, izvršen je pretres kuće vlasništvo lica T.P., kojom prilikom su pronađeni: puška M-48, automatska puška sa dva okvira i trinaest komada municije, pištolj i zračna puška. Od strane policijskih službenika lice T.P. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, jedno lice je zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA