VIJESTI 122 ZA 17.05.2021. GODINE

VIJESTI 122 ZA 17.05.2021. GODINE

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 17.05.2021. godine, u 18,50 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar izvršeno je legitimisanje i pregled lica Y.O., rođenog 1993. godine, i A.S., rođenog 1995. godine, oba lica iz Maroka, kojom prilikom su kod istih pronađene tablete i pet sadržaja biljne materije, težine 5,40 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.  

Dana 17.05.2021. godine, u dežurnu službu Policijske stanice Nemila se obratio uposlenik firme “Hering” d.d. Široki Brijeg, te tom prilikom prijavio otuđenje metalne konstrukcije sa otvorenog gradilišta navede firme na izgradnji autoputa, na lokalitetu Vranduka. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.  

    

Breza

Dana 16.05.2021. godine, u 22,50 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Breza se obratila C.M., iz Breze, i prijavila da je u ulici Željeznička stanica, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa u kuću vlasništvo iste, te da su tom prilikom otuđena dva mobilna telefona i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza,

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se četrnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA