Vijesti 122 za 17.05.2022. godine

Vijesti 122 za 17.05.2022. godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 17.05.2022. godine, oko 22.00 sata, u ulici Kasipor, od strane S.M. iz Zenice izvršeno je krivično djeloLaka tjelesna povreda“, fizičkim napadom na D.M. iz Zenice koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede. Izvršena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Nemila

Dana 17.05.2022. godine, u 20.50 sati, u mjestu Vjetrenice, od strane nepozantog lica izvršeno je krivično djelo “Laka tjelesna povreda” upotrebom podesnog oštrog predmeta (ostatak razbijene flaše), prema zaštitaru N.Z. iz Zenice koji je ovom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede u predjelu ramena lijeve ruke. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Breza

Dana 16.05.2022. godine, od 21.30-22.40 sati, u ulici Stari Most, iz otključanog vozila marke Seat, koje je koristila B.B. iz Breze izvršena je krađa CD uređaja. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza uz upoznavanje dežurnog kanotnalnog tužioca.

Kakanj

U noći 16/17.05.2022. godine u mjestu Čobe, izvršena je krađa električne ograde sa pratećom opremom, vlasništvo M.E. iz Kaknja. Izvršen pregled lica mjesta uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U noći 16/17.05.2022. godine, u mjestu Ribnica, izvršena je teška krađa u vikendicu vlasništvo T.S. iz Živinica. Izvršenim uviđajem od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići konstatovano otuđenje prehrambenih artikala. Upoznat dežurni kantonalni tužilac.

Žepče

Dana 17.05.2022. godine u 01.20 sati, u mjestu Tatarbudžak, prilikom pregleda parkiranog vozila marke Golf, koje je koristio K.J. iz Žepča, pronađena je manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršena je kriminalistička obrada lica uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U vremenskom periodu od 14./17.05.2022. godine u mjestu Jastrebac, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo B.A. Izvršenim uviđajem konstatovano je otuđenje dva televizora, mikrovalne peći, mobilnog telefona i aparata za kafu. O svemu navedenom upoznat je dežurni kantonalni tužilac.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Dana 17.05.2022. godine, u poslijepodnevnim satima, uslijed vremenskih neprilika došlo je do otežanog odvijanja saobraćaja na području Zenice, Nemile, Maglaja i Žepča. Policijski službenici su ovom prilikom na putnim komunikacijama gdje je došlo do obaranja stabala, nanosa materijala ili odrona zemlje na kolovoz, vršili regulaciju saobraćaja uz obilježavanje kritičnih mjesta sa saobraćajnom trakom.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA