Vijesti 122 za 17.06.2015. godine

Vijesti 122 za 17.06.2015. godine

152
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Javni red i mir je narušen u dva slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (2) i Policijske uprave II u Visokom (2).

Zenica

Dana 17.06.2015. godine, na Bilinopoljskom mostu, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa – trganje torbice sa ramena ženskog lica M.R. iz Zavidovića. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 17.06.2015. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa – trganje torbice sa ramena ženskog lica K.Š. iz Kaknja. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

Dana 17.06.2016. godine, Policijskoj stanici Breza je prijavljeno da je u proteklom vremenskom periodu, u ulici Filipa Lastrića, izvršeno krivično djelo teška krađa u prostorije firme „Elektroterma“, iz kojih je otuđena veća količina željeza raznih profila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Doboj Jug

Dana 17.06.2015. godine, u mjestu Matuzići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka M85-K-909, kojim je upravljao B.G. iz Travnika, i putničko motorno vozilo marke „Daewoo“, registarskih oznaka A63-J-040, kojim je upravljao Z.M. iz Doboja. Tom prilikom, navedeni Z.M. je smrtno stradao. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA