Vijesti 122 za 17.06.2021. Godine

Vijesti 122 za 17.06.2021. Godine

14
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 16.06.2021. godine, u 23,40 sati, u ulici Vrandučka, od strane lica Š.A., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, upotrebom vatrenog oružja, prema licu S.K., iz Zenice. Poduzete su aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 17.06.2021. godine, u 17,40 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Kakanj da su u mjestu Donja Slapnica, od strane nepoznatog lica, upotrebom vazdušne puške nanesene lakše tjelesne povrede malodobnom licu S.M., iz Kaknja. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 16/17.06.2021. godine, u ulici Radnička, izvršena je teška krađa u poslovni prostor vlasništvo lica B.R., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđena određena količina razne robe i alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA