Vijesti 122 za 17.07.2019. godine

Vijesti 122 za 17.07.2019. godine

18
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Kakanj

Dana 17.07.2019. godine, u 22,15 sati, u mjestu Poljice, prilikom kontrole i pregleda lica Ć.A., iz Kaknja, policijski službenici su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

U toku noći 16/17.07.2019. godine, u naseljenom mjestu Stare jame, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe kojom prilikom su otuđena dva bakarna kazana i jedna motorna pila vlasništvo lica S.S., iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Vareš

U toku noći 16/17.07.2019. godine, u mjestu Vijaka, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe kojom prilikom je iz radne mašine vlasništvo JP „Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići, Poslovna jedinica Šumarija Olovo, otuđeno pogonsko gorivo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA