Vijesti 122 za 17.08.2016. godine

Vijesti 122 za 17.08.2016. godine

200
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 17.08.2016. godine, u ulici Stara Čaršija, u ugostiteljskom objektu “Selfie”, od strane lica: R.N., S.S. i K.S., sva iz Zenice, izvršena su krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari. Policijski službenici su navedena lica lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Kakanj

Dana 16.08.2016. godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo K.M., iz kojeg je tom prilikom otuđen laptop i kasa u kojoj se nalazila određena količina metalnog novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 17.08.2016. godine, na petlji autoputa A-1, lokalitet naplatnih kućica, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka K03-J-878, kojim je upravljao O.S. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu uglja, bez potrebne dokumentacije, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

Dana 17.08.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da su od strane lica K.S. i K.E., oba iz Maglaja, upućene ozbiljne prijetnje licu D.M. iz Maglaja. Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 17.08.2016. godine, u ulici Željeznička, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica A.I. iz Žepča, kojom prilikom je kod istog pronađena jedna pvc vrećica u kojoj su se nalazila tri smotuljka zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA