Vijesti 122 za 17.08.2020. godine

Vijesti 122 za 17.08.2020. godine

16
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devetnaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 17.08.2020. godine, u 23,30 sati, u ulici Mehmeda Spahe, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad H.B., rođenom 2000. godine, iz Zenice, kojom prilikom je, uz prijetnju hladnim oružjem, otuđen mobilni telefon. Efikasnom intervencijom policijskih službenika u ulici Vojvodića put, pronađeno je lice S.R., rođeno 1989. godine, iz Zenice, kod kojeg su pronađeni otuđeni predmeti i oružje. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 17.08.2020. godine, u 18,00 sati, u mjestu Dolača, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica B.J., rođenog 1997. godine, iz Zenice, pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Tešanj

Dana 17.08.2020. godine, u 14,30 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Tešanj da je u mjestu Jelah, u posljednjih sedam dana, izvršena teška krađa u kuću i garažu vlasništvo lica P.R., kojom prilikom je otuđena određena količina nakita, te jedan laptop i mobilni telefon. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA