Vijesti 122 za 17.09.2015. godine

Vijesti 122 za 17.09.2015. godine

190
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (3) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 17.09.2015. godine, u mjestu Jasika, na privatnoj parceli u vlasništvu K.F., policijski službenici su pronašli jednu zasađenu stabljiku indijske konoplje. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 16/17.09.2015. godine, u mjestu Kula Banjer, izvršena je teška krađa u sportsku kladionicu „Zmajevi“, iz koje su tom prilikom otuđena četiri televizora. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 17.09.2015. godine, u ulici Željeznička, policijski službenici su izvršili kontrolu teretnog motornog vozila marke „Mercedes”, registarskih oznaka E52-T-555, kojim je upravljao B.S. Tom prilikom, utvrđeno je da isti vrši prijevoz određene količine uglja, bez potrebne dokumentacije. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Tešanj

Dana 17.09.2015. godine, u mjestu Jelah Polje, službenici Policijske stanice Tešanj postupili su po naredbi Općinskog suda u Tešnju, te izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi K.S. Prilikom pretresa pronađeno je pet sadnica indijske konoplje. K.S. je lišena slobode i nad istom je zavedena kriminalistička obrada, te je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 17.09.2015. godine, na putu M-17 u mjestu Lukovo Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka OS-750-IS, kojim je upravljao J.K., i pješak H.S. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dogodilo se još 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA