Vijesti 122 za 17.10.2018. godine

Vijesti 122 za 17.10.2018. godine

27
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U vremenskom periodu od 25.09. do 17.10. 2018. godine, u mjestu Banlozi, izvršena je teška krađa u Društveni dom “Banlozi”, iz kojeg je tom prilikom otuđena zastava BiH i modem za internet. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 17.10.2018. godine, u 19,40 sati, u ulici Goraždanska, policijski službenici su izvršenim legitimisanjem i pregledom kod lica O.N., iz Zenice, pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Kakanj

U neutvrđenom vremenskom periodu, u mjestu Subotinje, oštećena su dva nadgrobna spomenika na pravoslavnom groblju. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. Poduzetim mjerama i radnjama utvrđeno je da je navedenu štetu pričinilo lice Š.M., iz Kaknja, vršeći sječu i izvlačenje drvne mase na lokalitetu iznad navedenog groblja, gdje je došlo do obrušavanja prerazanih dijelova stabala kroz groblje, usljed čega je došlo do oštećenja nadgrobnih spomenika. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići

U toku noći 16/17.10.2018. godine, u mjestu Vikovići, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica V.Z., iz koje je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

U toku noći 16/17.10.2018. godine, u mjestu Kraševo, izvršena je teška krađa iz putničkog motornog vozila marke “Seat”, registarskih oznaka TA-036699, vlasništvo lica A.E., kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, jedno lice je zadobilo povrede neutvrđenog stepena, teže povrijeđenih lica nije bilo, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA