Vijesti 122 za 17.10.2020. godine

Vijesti 122 za 17.10.2020. godine

3
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici te protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do Kantona evidentirano je šest krivičnih djela.

Zenica

Dana 17.10.2019 godine u 18,10 sati u ul.Kraljice Katarine br.14 izvršeno je krivično djelo oštečenje tuđe stvari od strane  NN lica ili više njih , kojom prilikom je NN lice podesnim predmetom odvrnulo matice metalnih šelni koje drveni stub pričvrščuju za dvije betonske noseče nogare, usljed čega je došlo do obaranja “A”stuba kao i pucanja jedne naponske žice (10,000 volti napona) vl.Elektro Distribusije BiH nakon čega je došlo do nestanka električne energije na području Tetova, Gradišča i Banloza. Uviđaj izvršen od strane dežurne uviđajne ekipe OKP PUI. Sačinjen SPI od strane patrole policije.

Kakanj

Dana 17.10.2020. godine u 16,45 sati u službene prostorije obratio se V.S (1991) iz Kaknja i prijavio da je u vremenskom periodu od 16.10.2020.godine od 21,00 sati do momenta prijave u mjestu Čatići od strane NN lica ili više njih izvršena teška krađa u kuću koja je u izgradnji. Tom prilikom  otuđena je jedna mješalica za beton i jedna bušilica nn marke. Uviđaj izvršn od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca. Sačinjena službena zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do Kantona evidentirano je deset saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA        

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA