Vijesti 122 za 17.11.2015. godine

Vijesti 122 za 17.11.2015. godine

215
0
PODIJELI
Ilustracija
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zenica

Dana 17.11.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka A23-J-371, kojim je upravljao M.A., sa kojim se u vozilu nalazio O.A. iz Zenice, kod kojeg je prilikom pregleda pronađeno vatreno oružje-pištolj, kalibra 7,62 mm, sa jednim okvirom i pet metaka. Navedeno oružje je privremeno oduzeto, a lice O.A. lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 16.11.2015. godine, u mjestu Kula, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.S., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 17.11.2015. godine, u ulici Mule Hodžića, izvršena je krađa određene količine novca iz kuće u vlasništvu B.E. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 17.11.2015. godine, u mjestu Moševac, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Opel-Vectra“, registarskih oznaka 964-T-295, kojim je upravljao D.E. iz Tešnja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 17.11.2015. godine, u mjestu Jelah, od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Tešanj zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka LT-52-CKY, kojim je upravljao D.D. iz Teslića. Prilikom pregleda, kod istog je pronađen jedan paketić od alu folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 16.11.2015. godine, u prostorije Policijske stanice Doboj Jug obratio se Š.S. iz Tešnja i prijavio, da je nad njim izvršeno krivično djelo prevara od strane lica K.E. iz Sarajeva, na taj način što je dana 02.10.2015. godine, istom iznajmio putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka E78-M-789, na period do 14.10. 2015. godine, a koje mu lice K.E. nije vratilo. Istražitelji Policijske stanice Doboj Jug nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zavidovići

Dana 17.11.2015. godine, u ulici Gazi Husrev-begova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Peugeot“, registarskih oznaka E25-A-129, kojim je upravljala M.N., i pješak A.S. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Istražitelji Policijske stanice Zavidovići su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Žepče

Dana 17.11.2015. godine, u mjestu Ljeskovica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke „MAN“, registarskih oznaka J05-A-397, kojim je upravljao S.N. iz Tešnja, i putničko motorno vozilo marke „Renault“, registarskih oznaka T69-M-594, kojim je upravljao G.D. iz Žepča. Tom prilikom, navedeni G.D. je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA