Vijesti 122 za 17.11.2020. godine

Vijesti 122 za 17.11.2020. godine

2
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 17.11.2020. godine, u 20,30 sati, u ulici Zmaja od Bosne, izvršenim pregledom lica R.S., rođenog 1999. godine, iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Centar su pronašli sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Visoko

Dana 17.11.2020. godine, u 09,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko je pristupilo lice H.N., iz Visokog, i tom prilikom prijavilo prijetnje upućene od strane lica Z.E., iz Visokog. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.  

Zavidovići

Dana 17.11.2020. godine, u 14,20 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići se obratila B.D., iz Zavidovića, i tom prilikom prijavila da je od strane nepoznatog lica sa bankovnog računa vlasništvo iste otvorenog u UniCredit Bank, izvršena transakcija kojom je otuđen određen iznos novca. Nakon zaprimljene prijave, poduzete su mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 17.11.2020. godine, u 11,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratio lice K.S., iz Tešnja, i tom prilikom prijavilo krađu određenog iznosa novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA