Vijesti 122 za 18.01.2022. godine

Vijesti 122 za 18.01.2022. godine

25
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U dane 17. i 18.01.2022. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u prodajni objekatBrojler“, kojom prilikom je otuđena plastična kutija sa dobrovoljnim novčanim prilozima građana, dok je iz registar kase otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 18.01.2022. godine, u 20,40 sati, u ulici Prve zeničke brigade, od strane maskiranog lica, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršeno je razbojništvo u prodajnom objektu “Mercator“, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva, te otkrivanju i lišenju slobode izvršioca istog.

Visoko

Dana 17.01.2022. godine, u 23,50 sati, u ulici X, od strane lica B.Z., rođenog 1980. godine, iz Visokog, izvršeno je krivično djeloUgrožavanje sigurnosti” prema licu R.A., iz Visokog. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 18.01.2022. godine, u ulici Srebreničkih žrtava rata, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila markeGolf 2″, registarskih oznaka J43-K-171, vlasništvo lica H.A., iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 18.01.2022. godine, u 17,45 sati, na lokalnom putu u mjestu Kopice, policijski službenici Policijske stanice Maglaj su izvršili kontrolu teretnog motornog vozila markeMercedes“, registarskih oznaka J08-E-514, kojim je upravljalo lice T.I., rođeno 1984. godine, iz Maglaja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da navedeno lice vrši prijevoz deset metara kubnih tehničkog drveta, bez potrebne dokumentacije. Sporna drvna masa je oduzeta i predata JP „Šumsko privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići, PJ Šumarija Maglaj, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Zavidovići

Dana 18.01.2022. godine, u 11,30 sati, u mjestu Brezik, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica F.H., iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen LCD TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA