Vijesti 122 za 18.03.2018. godine

Vijesti 122 za 18.03.2018. godine

77
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 17/18.03.2018. godine, u ulici Bilimišće, izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije Tehničke škole, iz kojih je tom prilikom otuđen jedan računar marke „Asus“, te je oštećen jedan dio računarske opreme. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 18.03.2018. godine, u 20,05 sati, u ulici Crkvice, u sportskoj kladionici „Sport Plus“, od strane lica B.E., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje, kojom prilikom je navedeno lice grubo vrijeđalo i fizički napalo uposlenicu kladionice. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I se poduzimaju mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i procesuiranju izvršioca istog.

Dana 18.03.2018. godine, u 21,10 sati, u ulici Crkvice kod broja 1, od strane tri nepoznata lica je izvršen fizički napad na lice B.E., kojom prilikom je istom zadato više udaraca u predjelu tijela i glave, kada je zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nakon ovog napada nepoznata lica su izvršila i oštećenje putničkog motornog vozila marke “VW Caddy“, registarskih oznaka J50-T-316, vlasništvo lica B.E. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Usora

Dana 18.03.2018. godine, u 01,30 sati, u naseljenom mjestu Žabljak, ispred ugostiteljskog objekta “POP ROCK”, došlo je do narušavanja javnog reda i mira međusobnom tučom lica: O.E., A.A., A.H. i A.S. Tom prilikom, lice A.S. je zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA