Vijesti 122 za 18.05.2015. godine

Vijesti 122 za 18.05.2015. godine

215
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo laketjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 17.05.2015. godine, u 23,30 sati, u ulici Bistua Nuova bb, od strane lica K.A. i K.H., oba lica iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice D.S., koje je tom prilikom zadobilo lake tjelesne povrede, nakon čega su lica na vozilu vlasništvo D.S. otkinula vanjski retrovizor. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju napada i procesuiranju izvršilaca istog.

Visoko

U toku noći 17/18.05.2015. godine, u naseljenom mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke “Golf II”, registarskih oznaka A63-T-020, vlasništvo S.A. iz Visokog. Uviđaj izvršili istražitelji Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 18.05.2014. godine, u 11,00 sati, u mjestu Brežani, od strane službenika uniformisane policije zaustavljen je traktor marke “IMT”, registarskih oznaka 157-E-243, kojim je upravljalo lice V.F.. Prilikom izvršene kontrole ustanovljeno je da lice vrši prijevoz 1900 kg uglja bez potrebne dokumentacije. Ugalj je oduzet i predat radniku Rudnika mrkog uglja Kakanj, a nastavljene su aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 18.05.2015. godine, u 16,10 sati, u ulici Alije Izetbegovića, u ugostiteljskom objektu “EDE”, od strane lica Š.H. iz Kaknja je upotrijebljeno vatreno oružje prema licu D.E. iz Kaknja, koje je tom prilikom zadobilo prostrelnu ranu na stopalu. U Kantonalnoj bolnici Zenica licu D.E. su konstatovane teške tjelesne povrede, a lice Š.H. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Zavidovići

Dana 18.05.2015. godine, u 19,45 sati u mjestu Dolovi, od strane službenika uniformisane policije zaustavljen je motocikl marke “Yamaha”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice M.A. iz Maglaja. Prilikom kontrole lice je predalo dva paketića sa sadržajem biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihunu. Lice M.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Maglaj

Dana 18.05.2015. godine, u 18,00 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “SEAT Ibiza”, registarskih oznaka M70-T-350, kojim je upravljalo lice M.S. iz Tešnja i putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka M17-J-455, kojim je upravljalo lice O.Đ. iz Brčkog. U Kantonalnoj bolnici Zenica kod oba vozača su konstatovane teške tjelesne povrede, kao i kod saputnika O.S., O.K. i S.S., sva lica iz Brčkog. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su tri lica zadobila laketjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA