Vijesti 122 za 18.06.2015. godine

Vijesti 122 za 18.06.2015. godine

225
0
PODIJELI
Ilustracija

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 18.06.2015. godine, u ulici Sarajevska, od strane S.F. izvršeno je krivično djelo upućivanjem ozbiljnih prijetnji vatrenim oružjem licu S.S. Policijski službenici su lišili slobode lice S.F. i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 18.06.2015. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, u UO „Ćevabdžinica Kaktus“, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo stavljanjem u promet falsifikovane novčanice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 17/18.06.2015. godine, u mjestu Loznik, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo T.H., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 18.06.2015. godine, u Policijsku stanicu Zavidovići pristupio je Dž.I. i prijavio da je nad njim od strane S.E. iz Zavidovića izvršeno krivično djelo upućivanjem ozbiljnih verbalnih prijetnji. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 18.06.2015. godine, u mjestu Mekiš, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A40-T-373, vlasništvo S.H., iz kojeg je tom prilikom otuđena torbica u kojoj se nalazio mobitel, te lična dokumenta, bankovne kartice i određena količina novca. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Dana 18.06.2015. godine, u mjestu Željezno Polje, od strane dva nepoznata maskirana lica izvršeno je krivično djelo razbojnišvo u pokušaju nad licem T.S. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA