Vijesti 122 za 18.06.2019. godine

Vijesti 122 za 18.06.2019. godine

9
0
PODIJELI

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U periodu od 15.06. do 18.06.2019. godine, u ulici Sejmenska, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica P.E., iz Zenice, iz kojeg je tom prilikom otuđen određen iznos novca, neutvrđena količina zlatnog nakita i pištolj marke “Glock” sa jednim okvirom i petnaest komada metaka. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 18.06.2019. godine, u noćnim satima, u ulici Lukovo Polje, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, nepoznatih oznaka i vlasnika, koje je koristilo lice S.E., iz Zenice. Daljnji rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 18.06.2019. godine, u 13,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice K.M., iz Kaknja i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Čatići, na livadi, izvršena krađa krave vlasništvo istog. Daljnji rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Žepče

U toku noći 17/18.06.2019. godine, u mjestu Bistrica, od strane nepoznatog lica, upotrebom oštrog predmeta, rasječena su dva pneumatika na putničkom motornom vozilu marke “Peugeot”, registarskih oznaka A28-M-885, vlasništvo lica Z.I., iz Žepča. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

SAOBRAĆAJ
Tešanj

Dana 18.06.2019. godine, u 19,40 sati, u mjestu Bukva, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka FFBK4710, kojim je upravljalo lice K.Dž., iz Tešnja i putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka E18-K-242, kojim je upravljalo lice S.S., iz Doboj Istoka, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Općoj bolnici Tešanj, dok je suvozač u istom vozilu, lice Š.H., iz Tešnja, zadobio lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA