Vijesti 122 za 18.06.2021. godine

Vijesti 122 za 18.06.2021. godine

20
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva.           

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET           

Na području ZE-DO kantona evidentirano je sedam krivičnih djela.

Zavidovići

Dana 18.06.2021. godine u 08,55 sati u mjestu Brijeg, općina Zavidovići, na lokalnom putu izvršeno je krivično djelo laka tjelesna povreda  od strane K.S (1963) iz Zavidovića prema licu B.B (1948) iz Zavidovića koji je tom prilikom zadobio povrede u predjelu glave i ruku nanesene kosom.U HP Zavidovići od strane dežurnog ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.Uviđaj izvršen od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca. Lice Karahasanović Senad je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PS Zavidovići.

Maglaj

Dana 18.06.2021 godine, u 15,30 sati u službene prostorije obratila se M.J (1961) iz Misurića, općina Maglaj i prijavila da je u proteklom vremenskom periodu (zadnju godinu dana), od strane NN izvršioca ili više njih, izvršena teška krađa u kuću vl. njenog brata K.M, a koja se nalazi u mjestu Misurići, općina Maglaj, u kojoj niko ne živi. Na lice mjesta upućena patrola policije PS-e Maglaj, koji su potvrdili navode prijave, zatim obezbjedili lice mjesta. Tom prilikom otuđena je jedna TV plazma nepoznate marke, jedna brusilica i bušilica nepoznatih marki, jedan manji kompresor nepoznate marke i jedna manja šivaća mašina. Uviđaj izvršen od strane istražitelja uz  upoznavanje dežurnog tužioca.Sačinjena službena zabilješka.

Dana 18.06.2021 godine u 18,00 sati na lokalnom putu u mjestu Kopice izvršeno je zaustavljanje i kontrola tmv. marke “Mercedes” kojim je upravljao J.J (1963) iz Ozimice, općina Žepče te je utvrđeno da isti prevozi oko 5 metara prostornog ogrevnog drveta (bukve), te da za ista ne posjeduje urednu propratnu dokumentaciju. Uviđaj izvršen od strane istražitelja uz upoznavanje dežurog tužioca. Navedena drvna masa je oduzeta uz izdatu potvrdu o oduzimanju, te ista predata nadležnom službeniku Šumarije Maglaj  na dalje postupanje.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Zenica

Dana 18.06.2021 godine u vremenu od 18,40 do 19,30 sati na putu M-17 u mjestu Radakovo došlo je do potpune obustave saobraćaja  zbog vršenja uviđaja saobraćaje nezgode.U vremenu od 19,30  saobraćaj se odvijao naizmjenično jednom trakom te je u 20,20 normalizovan i  pušten u potpunosti.           

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

POŽARI I EKSPLOZIJE
Maglaj

Dana 18.06.2021 godine u 12,40 sati na sporednom putu izletišta “Borik” u  Maglaju došlo je do požara na  pmv.marke BMW” bez registarskih oznaka, nepoznatog vlasnika.Na lice mjesta upućena patrola policije i vatrogasna jedinica Maglaj koja je požar lokalizovala u 13,20 sati.Uviđaj izvršen od strane inspektora PPZ MUP-a ZE-DO Kantona i istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca. Po završenom uviđaju vozilo je šlep službom “BIHAMK”, prevezeno na parking prostor PS Maglaj, te će isto biti predmet daljih službenih radnji.

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA