Vijesti 122 za 18.08.2015. godine

Vijesti 122 za 18.08.2015. godine

204
0
PODIJELI
JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Maglaj

Dana 17.08.2015. godine, u 22,20 sati, u mjestu Liješnica, izvršeno je je krivično djelo teška krađa u pokušaju u putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka T42-E-367, vlasništvo B.I. Navedeni vlasnik vozila je na licu mjesta zatekao izvršioca P.J., te istog zadržao do dolaska službenika policije. Lice P.J. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

Dana 18.08.2015. godine, u mjestu Dolovi, izvršenim provjerama za putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, službenici policije su utvrdili da registarske oznake pripadaju drugom vozilu, te su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZDK-a dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo

Izvor: MUP ZDK

NEMA KOMENTARA